-
۰۸ آذر ۹۶ ، ۰۸:۵۰ اخلاق اخلاق در مدرسه چگونه است ۰ نظر
رفتار و عملکرد معلم می تواند زمینه های رشد خلاقیت را در دانش آموزان ایجاد کند. طبق الگوی جدید، معلمان از طریق پنج عملکرد اساسی می توانند زمینه های رشد خلاقیت را در دانش آموزان فراهم کنند. این پنج عامل شامل عوامل شخصیتی، حرفه ای، برنامه درسی، محیط آموزشی و ایجاد فرصت هایی برای حل مسئله است.معلم خلاق، محیط آموزشی و برنامه درسی مناسب می تواند دانش آموز را خلاق کند و این سه اصل الگوی سیستم خلاق ویلیامز هستند.
«امروزه آموزش در اغلب کشورهای پیشرفته متحول شده و سعی می شود با شکستن چارچوب های آموزش سنتی و به کارگیری روش های جدید، آموزش ها موثرتر و کاراتر شود و بدین ترتیب فکر دانش آموزان پرورش یابد امروز پیشرفت های اخیر صنعت، رایانه و مخابرات راه هایی برای بهبود امر یادگیری و دسترسی به اطلاعات بیشتر شده است تا یادگیری حالتی خودآموز شود و بدین ترتیب با مشغول کردن افکار برای استقلال در یادگیری، موجب رشد تفکر خلاق و در نهایت باعث پیدایش آثار خلاقیت شود.به طور کلی معلمان باید برای حل مسائل، فرصت هایی را ایجاد کنند که نیازمند تفکر خلاق باشد.بلوم معتقد است معلمان نقش مهمی در رشد کودکان خلاق و مستعد بازی، ایفا می کنند.بل والاس می گوید: در کلاس های خلاق، فکر بیش از حافظه ارزش دارد. معلم، تعادلی بین امنیت روانی و آزادی برقرار می کند تا دانش آموز بتواند ریسک کند، معلم هدایتگر و تسهیل کننده است.
یک نتیجه:
ذهن، کنجکاو و جست وجوگر است و موجب می شود فرد تلاش کند هرچه بیشتر درباره زندگی بداند. نتایج زیر از جمله ویژگی های یک فرد خلاق است:توانایی دیدن چیزهایی که دیگران نمی بینند و نبرد با آن ها، یک نوع واهمه و احساس تعجب نسبت به مسائل، نگرش مبتنی بر درک تجربه ها، قضاوت کردن درباره آن ها، نوعی نیروی تخیل مولد و مفید، نوعی برخورد عاطفی با محیط، وابستگی شوق انگیز و همراه با اعتماد به نفس به زندگی، انعطاف پذیری ذهنی، انرژی روحی بالا، هوش بالا، تحمل مسائل مبهم توام با انگیزه ای برای روشن کردن و دقیق شدن در آن ها، جرات برای خود بودن و از جمع جدا بودن و در صورت لزوم مقابل جمع ایستادن، آگاهی به فرآیند ذهن نیمه هوشیار که مرز بین ذهن آگاه و ناخودآگاه است، توانایی و ظرفیت درک مستقیم و تعمق و تامل در مسائل و داشتن انگیزه قوی برای کامل شدن و سازگار کردن تضادهای طبیعت خویش.
امیر عبدالرضا عطایی مهر- کارشناس علوم تربیتی
منبع: آفتاب
۸۶ ** بیاناتی**
درباره من
با نام و یاد پروردگار
باسلام و عرض ادب و احترام محضر شما بازدید کننده محترم
هدف از طراحی این وبلاگ پاسخ به پرسش مهر 18ریاست محترم جمهور اقای دکتر حسن روحانی می باشد. امیدوارم که با خواندن این مطالب بهره کافی از این وبلاگ را ببرید.
طبقه بندی موضوعی
- اخلاق (۲۵)
- احترام متقابل (۱۶)
- انتقادپذیر بودن (۸)
- پرسش مهر18 (۷)
- احادیث و روایات (۶)
- مقالات (۲)
- اخلاق در مدرسه چگونه است (۳)
- تحمل رفتارهای دیگران (۱۶)
آخرين عناوين
- احترام گذاشتن به دیگران نشانه عظمت وبزرگی
- اخلاق در نهج البلاغه
- هنجارشناسی «احترام» در قرآن
- تحمل تفاوتها را چگونه به فرزانتان آموزش دهید؟
- مثبت بیاندیشید تا زندگی موفقی داشته باشید
- ملاک های کلی اخلاق اجتماعی
- چگونه در محل کار موفق باشیم؟
- افراد موفق چگونه با افراد خودشیفته برخورد می کنند؟
- روشهای کسب احترام در محیط کار
- اهمیت نفوذ کلام و فن بیان در زندگی
آرشيو
- اسفند ۱۳۹۶ (۲)
- بهمن ۱۳۹۶ (۳)
- دی ۱۳۹۶ (۶)
- آذر ۱۳۹۶ (۱۰)
- آبان ۱۳۹۶ (۸)