۲۹ مطلب توسط «** بیاناتی**» ثبت شده است
-
۰۵ اسفند ۹۶ ، ۱۱:۴۷ اخلاق احترام متقابل تحمل رفتارهای دیگران ۰ نظر
هر انسانی برای خود احترامی قائل است . زمانی که به عقاید ،کارها وسلیقه های افراد در حد ومحدوده خودشان احترام بگذاریم وسعی نکنیم همیشه در پی رد کردن آنها برآییم دیگران ما را به رسمیت می شناسند چرا که مردم عادتا با کسی که به آنان احترام بگذارندونسبت به ایشان ابرازتوجه وقدردانی کنندانس والفت می گیرندپس برای جلب مردم آنچه می خواهند باید به آنان بخشید . بدیهی است که مردم برای دوستی ورزیدن با افراد مال و منزل نمی خواهند بلکه صرفاً خواهان احترام و بزرگداشت خود از سوی آنان می باشند . چرا که مردم خود را دوست دارند و هر کس برای خودش جهانی دارد مملو از آراء وعقاید و نظرات متعددی که همین عقاید انسانها رااز هم جدا می کند و دنیای هر فردی برای خودش محترم است پس کسی که به آنان احترم بگذارد و به عقاید آنان توجه نماید . دوست می دارند وکسانی را که عقاید آنان را نادیده گرفته و به شخصیت آنان احترام نمی گذارند نزد آنان هیچ محبوبیتی ندارد .
ممکن است بپرسید چگونه به مردم احترام بگذاریم ؟ چگونه نشان دهیم که به آنان توجه داریم ؟
-
۰۱ اسفند ۹۶ ، ۱۹:۳۰ اخلاق احادیث و روایات ۰ نظر
در خطبه 192 نهجالبلاغه، امامعلی(ع) میفرماید اگر قرار باشد ما در زندگی به چیزی تعصب بورزیم و ایستادگی کنیم و از آن عبور نکنیم، آن اخلاق است:
«فَإن کانَ لا بُدَّ مِنَ العَصَبِیه.. فَلیکُن تعصُّبُکم لِمَکارمِ الْخِصالِ و مَحامِدِ الأفعالِ و مَحاسِنِ الأمورِ»
نکته زیبا اینجاست که امیرمؤمنان(ع) اخلاق را فقط خصلت نمیداند. فقط رفتار هم نمیداند. خصلت هست، رفتار هست، فراتر از این هم هست. همانطور که در ادامه خواهیم دید که ایشان میدان اخلاق را خیلی وسیع و در تمام امور زندگی میبیند.
-
۱۵ بهمن ۹۶ ، ۱۰:۰۷ اخلاق احترام متقابل احادیث و روایات ۰ نظر
کارهای نیک را می توان به دو دسته فردی و اجتماعی تقسیم کرد. بخش فردی آن به حوزه امور اخلاق فردی بازمی گردد که از آن به خودسازی یاد می کنند و بخش اجتماعی آن همان هنجارهایی است که می بایست انسان مراعات کند
یکی از هنجارهای اجتماعی که ارتباط تنگاتنگی نیز با اخلاق فردی پیدا می کند، هنجار احترام به دیگری است. احترام در آموزه های قرآن از آن جایی اهمیت پیدا می کند که با مسئله کرامت انسانی ارتباط تنگاتنگی دارد. به این معنا که عدم رعایت این هنجار به معنای هتک حرمت انسانی و زیرپا گذاشتن کرامت انسانی است. در حقیقت کرامت انسانی این اقتضا را دارد تا هر شخصی با دیگری چنان رفتار کند که انسانیت آن را می طلبد. در این نوشتار به این مسئله از دیدگاه قرآن پرداخته می شود تا با تحلیل آیات آن نقش مهم رعایت احترام دیگری را دریابیم.
-
۰۷ بهمن ۹۶ ، ۰۸:۱۱ اخلاق احترام متقابل تحمل رفتارهای دیگران ۰ نظر
این روزها فرزندان ما با آدمهایی از نژادها، مذاهب، و فرهنگهای مختلف در رابطه هستند. در کلاس درسشان ممکن است بچههایی از فرهنگهایی کاملاً متفاوت با شما حضور داشته باشند. بعضی از والدین از اینکه در جامعهای زندگی میکنیم که تفاوت فرهنگی این چنین زیاد است راضی هستند. بعضی دیگر از والدین در این زمینه تردید دارند، مخصوصاً اگر خودشان زیاد با افرادی از فرهنگی متفاوت با خودشان رفتوآمد نداشته باشند. خیلی از بچهها در این زمینه از مادروپدرشان جلوتر هستند و در دایره دوستان و همکلاسیهایشان افراد متفاوتتری دیده میشود. بااینحال، این وظیفه والدین است که فرزندانشان را آماده کنند که در جوامعی زندگی کنند، درس بخوانند و کار کنند که حتی ممکن است از این هم متفاوتتر شود.
-
۰۲ بهمن ۹۶ ، ۰۹:۳۷ اخلاق انتقادپذیر بودن تحمل رفتارهای دیگران ۰ نظر
اگرچه وقتی اتفاق ناگواری برای ما میافتد، مثبت نگاه کردن به آن تا حدی غیر ممکن به نظر میرسد اما حداقل میتوان اجازه نداد اتفاقات منفی تمام نگاه شما را به زندگی در برگیرد.
یک مشاور و روانشناس با اشاره به داشتن افکار مثبت اظهار کرد: در صورتی که به طور ذاتی فرد منفیبافی هستید، به مدت بیشتری برای تغییر این دیدگاه نیاز دارید. نخستین قدم برای این دیدگاه این است که افکار منفی خود را بشناسید.
مریم ملک صالحی تصریح کرد: بعد از شناسایی اندیشههای منفی خود، سپس یک قدم به عقب برداشته و از خود این سؤالات را بپرسید: -
۲۹ دی ۹۶ ، ۲۱:۱۲ اخلاق احترام متقابل پرسش مهر18 تحمل رفتارهای دیگران ۰ نظر
برای ارزیابی فعالیت های اجتماعی، باید اصولی را در نظر بگیریم که مبتنی بر بینش عقلانی و توجه به واقعیاتی باشد که در زندگی اجتماعی وجود دارد؛ این اصول عبارتند از: عدل و قسط، احسان، تقدم مصالح معنوی بر منافع مادی.
عقل، زندگی اجتماعی را فقط وسیله ای برای آن که فرد به کمال خویش دست یابد، نمی داند، بلکه آن را مقدمه ای برای تکامل همه افراد می داند. مقتضای حکم عقل آن است که هر فردی به اندازه ای که در زندگی اجتماعی و تحصیل مصالح جامعه مؤثر است، به همان اندازه هم از نتایج کار و نتایج زندگی اجتماعی بهره مند می شود. و این همان اصل عدل است.
-
۲۳ دی ۹۶ ، ۰۹:۳۰ اخلاق انتقادپذیر بودن تحمل رفتارهای دیگران ۰ نظر
سال جدید هم آغاز شده است. از شنبه شروع میکنم یا از سال جدید شروع میکنم هم در کار نیست. الان دقیقا در همان نقطهای ایستادهایم که باید شروع کنیم، تغییر بدهیم و اصلاح شویم. حالا باید سال جدید را به فال نیک بگیریم و یکی از مهمترین ابعاد زندگی، یعنی کیفیت کار کردن و شغلمان را تغییر بدهیم. اگر اوضاع مرتب است که خدا را شکر و در غیر اینصورت، بیایید شروع کنیم به بررسی محل کارمان و از خود بپرسیم که چگونه در محل کار موفق باشیم. برای موفق شدن در محیط کار باید مهارتهایمان را افزایش بدهیم، وقتشناس باشیم و در یک کلام حرفهای رفتار کنیم. افرادی که در محل کار خود موفق هستند، ترفیع میگیرند و اضافه حقوق دارند، از آسمان نیامدهاند، آنها هم بشری هستند مثل ما که تنها با دقت و پشتکار، پلههای موفقیت را طی کردهاند. پس با ما همراه باشید تا با استفاده از توصیههای متخصصان یاد بگیریم که چگونه در محل کار موفق باشیم. افراد موفق در محل کار موارد زیر را رعایت میکنند.
-
۲۳ دی ۹۶ ، ۰۹:۱۷ اخلاق احترام متقابل تحمل رفتارهای دیگران ۰ نظر
تعامل با افراد خودشیفته واقعاً آزاردهنده است.
بسیاری از این افراد از تاثیر کلام و رفتارشان بر دیگران کاملاً ناآگاهند. افرادی هم هستند که قطعاً میدانند چه میکنند و خون آدم را به جوش میآورند. این افراد چه از تاثیر رفتارشان آگاه باشند یا نه، در هر شرایطی باعث افزایش استرس و ایجاد بحران میشوند.
متاسفانه برخورد با افراد خودشیفته بخشی از زندگی روزمره است. فرار کردن از دست آنها تقریباً غیرممکن میباشد و اگر بخواهید شغل خود را حفظ کنید باید از پس این موضوع برآیید.
بعضی از کارهایی که افراد موفق در برخورد با افراد خودشیفته انجام میدهند عبارتند از: -
۱۸ دی ۹۶ ، ۱۱:۱۰ اخلاق احترام متقابل پرسش مهر18 ۰ نظر
احترام به معنای احساس ارزش و اعتبار برای افراد است و خود فرد آن را به دست می آورد. با اینکه همه ی انسانها شایسته احترام هستند، اما متاسفانه حقیقت این است که برخی از افراد قادر به کسب این احترام نیستند. البته راه های مختلفی وجود دارد که شما می توانید خود را در موقعیت هایی قرار دهید که احترامی را که سزاوار آن هستید به دست آورید. مهمترین عوامل در این زمینه احترام گذاشتن به دیگران، احترام گذاشتن به خودتان، داشتن اعتماد به نفس، نترسیدن از تصمیم گیری و ... است. این عوامل به شما کمک می کند تا احترامی را که شایسته شماست کسب کنید.
-
۰۵ دی ۹۶ ، ۱۲:۲۱ اخلاق تحمل رفتارهای دیگران ۰ نظر
فن بیان و سخنرانی چیزهایی نیستند که این روزها مد شده باشد! برخلاف تصور بعضیها که فکر میکنند چند سالی بیشتر نیست که آدمها برای به کرسی نشاندن حرفشان خوب صحبت کردن را آموختهاند، اهمیت نفود کلام از همان روزهای اول که بشر به توانایی حرف زدن دست یافت، احساس شد.
هرچند سخنرانی به همان سرعت به مفهومی که امروز میشناسیم تبدیل نشد. اولین کتابی که با جزئیات درمورد سخنرانی و آموزش آن پرداخته است به ۴۵۰۰ سال پیش برمیگردد. البته بیشتر تکنیکهایی که امروزه درمورد هنر نفوذ کلام و قانع کردن دیگران میدانیم به ارسطو، فیلسوف یونانی قرن سوم پیش از میلاد برمیگردد. نکتهی جالب در آموزشهای ارسطو این است که تاریخ انقضای آنها نگذشته است و سخنرانان معروفی مانند جان اف کندی و مارتین لوتر کینگ هم از تکنیکهای مشابهی برای افزایش نفوذ کلام خود استفاده میکردهاند و این نکات هنوز هم این روزها کاربرد دارند و قدیمی نشدهاند.
درباره من

با نام و یاد پروردگار
باسلام و عرض ادب و احترام محضر شما بازدید کننده محترم
هدف از طراحی این وبلاگ پاسخ به پرسش مهر 18ریاست محترم جمهور اقای دکتر حسن روحانی می باشد. امیدوارم که با خواندن این مطالب بهره کافی از این وبلاگ را ببرید.
طبقه بندی موضوعی
- اخلاق (۲۵)
- احترام متقابل (۱۶)
- انتقادپذیر بودن (۸)
- پرسش مهر18 (۷)
- احادیث و روایات (۶)
- مقالات (۲)
- اخلاق در مدرسه چگونه است (۳)
- تحمل رفتارهای دیگران (۱۶)
آخرين عناوين
- احترام گذاشتن به دیگران نشانه عظمت وبزرگی
- اخلاق در نهج البلاغه
- هنجارشناسی «احترام» در قرآن
- تحمل تفاوتها را چگونه به فرزانتان آموزش دهید؟
- مثبت بیاندیشید تا زندگی موفقی داشته باشید
- ملاک های کلی اخلاق اجتماعی
- چگونه در محل کار موفق باشیم؟
- افراد موفق چگونه با افراد خودشیفته برخورد می کنند؟
- روشهای کسب احترام در محیط کار
- اهمیت نفوذ کلام و فن بیان در زندگی
آرشيو
- اسفند ۱۳۹۶ (۲)
- بهمن ۱۳۹۶ (۳)
- دی ۱۳۹۶ (۶)
- آذر ۱۳۹۶ (۱۰)
- آبان ۱۳۹۶ (۸)